google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанците са в ролята на фаворити, но Скуадрата ще се опита да поднесе изненада

Големите фаворити в група В на Евро 2024 – Испания и Италия, се изправят един срещу друг тази вечер от 22:00 ч. в очаквания с най-голям интерес мач до момента на Евро 2024. И двата тима спечелиха първия си мач от групата, така че още една точка трябва да се окаже достатъчна за продължаване напред.

Селекцията на Луис де ла Фуенте разби Хърватия с 3:0 в първия си мач на Евро 2024 в Берлинг. Алваро Мората, Фабиан Руис и Дани Карвахал вкараха преди почивката, за да донесат комфортен успех на иберийците. Европейски шампион през 1964, 2008 и 2012 г., надеждите на Испания да добави четвърта континентална корона към колекцията си са големи, тъй като сега те загубиха само един от 11 състезателни мача под ръководството на Де ла Фуенте, като спечелиха всеки от последните седем. Испанците ще претендират за още една победа в четвъртък. Ла Роха победи Италия в последователни полуфинали на Лигата на нациите на УЕФА, като спечели и миналогодишното издание на турнира.

Когато двата отбора се срещнат в Гелзенкирхен, по една точка може да е достатъчна, за да п стигнат до 1/8-финалите. Но Испания и Италия ще искат победата, за да спечелят групата. Италия започна защитата на трофея си по възможно най-лошия начин, преди бързо да се възстанови от ранния гол в съботния сблъсък срещу Албания, за да вземе максимален брой точки. Недим Байрами от Сасуоло постави нов еврорекорд за най-бърз гол в историята – отбеляза само след 23 секунди, но отборът на Спалети направи обрат. Защитникът Алесандро Бастони изравни резултата 10 минути по-късно, преди неговият съотборник в Интер Николо Барела да ги изведе напред в резултата.

Италия е непобедена в редовното време 10 мача на Европейското първенство, като първият двубой от тази серия беше успех с 2:0 над Испания през 2016 г. Последното поражение на Италия в турнира дойде срещу Република Ирландия преди осем години. Въпреки че са смятани за аутсайдери това лято, крайната амбиция на адзурите е да станат едва вторият отбор, който печели поредни първенства, следвайки стъпките на Испания. Тази вечер италианският отбор може да покаже потенциала си да защити титлата, докато звучно поражение ще докаже, че те не са готови за нов трофей на Стария континент.