Испания не успя да преодолее шведската стена в Севиля (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испания и Швеция поделиха по една точка в първия си мач на Евро 2020

Отборите на Испания и Швеция завършиха при резулат 0:0 на “Естадио Ла Картуха” в Севиля в първи двубой за двете нации на Евро 2020. Двата тима имаха доста положения за гол, а “Ла Фурия Роха” владееше много повече топката, но не успя да намери мрежата.

Селекционерът на “Ла Фурия Роха” Луис Енрике се спира на Дани Олмо, Алваро Мората и Феран Торес в предни позиции. На вратата пък е предпочетен Унай Симон пред Давид де Хеа.

В тима на Швеция няма никакви изнеанди, като Маркус Берг и Александър Исак ще действат на върха на атаката, a Емил Форсберг и Себ Ларсон също ще помогат в предни позиции.

Испания започна силно срещата и приложи домакински натиск, като стигна до два корнера в първите минути на двубоя.

В 16-ата минута Дани Олмо отправи удар с глава, но Робин Олсен се отчете със страхотна намеса. В 23-ата минута Коке шутира опасно, но за късмет на гостите топката прелетя покрай левия страничен стълб.

Испания не успя да преодолее шведската стена в Севиля (ВИДЕО) 1

В 38-ата минута Даниелсон допусна груба грешка и Алваро Мората получи златен шанс да открие резултата, но от чиста позиция не успя да преодолее Робин Олсен.

Малко след това Александър Иска можеше да накаже испанците за пропуските, но ударът му бе избит в гредата от Маркос Йоренте. В края на полувремето пък Дани Олмо отправи силен изстрел, но стражът на шведите предотврати попадението.

Втората част отново започна с натиск на Испания, като Мората пробва удар от границата на наказателното поле, но без успех.

В 61-ата минута Швеция можеше да открие резултата. Александър Исак се справи с отбраната на домакините и пусна към Маркус Берг, но нападателят не успя да вкара от отлична позиция.

В следващите минути играта се водеше предимно в половината на Швеция, но испанският тим така и не успя да създаде чисти положения за гол. Възпитаниците на Луис Енрике пробваха много центрирания, но финалното докосване липсваше.

В 90-ата минута бе големият шанс за Испания, но стражът на Швеция се намеси страхотно при удар на резервата Жерар Морено.

В добавеното време Морено стреля с глава в аут след центриране от корнер. Това бе и последният шанс за Испания да спечели срещата.

Стартови състави:

Испания: Унай Симон, Жорди Алба, Аймерик Лапорт, Пау Торес, Маркос Йоренте, Родри, Педри, Коке, Дани Олмо, Алваро Мората, Феран Торес

Селекционер: Луис Енрике

Швеция: Робин Олсен, Лустиг, Виктор Линдельоф, Даниелсон, Аугустинсон, Ларсон, Кристофър Олсон, Екдал, Емил Форсберг, Маркус Берг, Александър Исак

Селекционер: Ян Андерсон