google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Роха ще се стреми да запише втора поредна победа в Лига на нациите

Тази вечер от 21:45 ч. в Мурсия националните селекции на Испания и Дания се срещат в двубой от Лигата на нациите. Испанският тим, спечелил титлата на Евро 2024 това лято, влиза като фаворит в срещата. Домакините са втори в класирането на групата с 4 точки, докато датчаните са лидери с 6 пункта и този двубой е битка за първото място.

След като станаха европейски шампиони през лятото, благодарение на победата с 2:1 над Англия на финала на Евро 2024, Испания направи 0:0 със Сърбия в първия си мач от Лигата на нациите миналия месец. Въпреки това Ла Роха се завърна на пътя на победата във втория мач, когато срази Швейцария с 4-1, въпреки че остана с 10 човека на терена в първите 20 минути. Фабиан Руис отбеляза два гола в срещата, докато Хоселу и Феран Торес също се разписаха. Отборът на Луис де ла Фуенте удължи серията си без загуба във всички състезания до 12 мача, включително 10 победи и две равенства, и няма загуба, откакто претърпя поражение в контрола с 0:1 от Колумбия през март.

Испания се представя страхотно в атака, тъй като те са отбелязали поне два или повече гола в девет мача по време на тази серия без загуба, побеждавайки отбори като Германия, Франция и Англия. Домакините спечелиха всяка от последните си четири срещи с Дания с общ резултат 10-2. Въпреки че Дания играе силно от началото на турнира и записа две победи в първите два двубоя, то “червеният динамит” най-вероятно ще преклони глава пред Испания в Мурсия.