google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Фурия е едва вторият отбор в историята на Европейски финали, който излиза от групите с 3 успеха и без допуснат гол

Испания приключи участието си в групите на Европейското първенство по футбол с три победи от три мача, след като в понеделник вечер надви Албания с 1:0, благодарение на попадение на Феран Торес през първото полувреме. Така испанците спечелиха и трите си срещи от груповата фаза на Евро 2024 на нула, тъй като преди това надвиха Хърватия (3:0) и Италия (1:0).

По този начин воденият от Луис де ла Фуенте отбор се превърна в едва втория тим в историята на Европейските първенства, който се класира във фазата на директните елиминации с три победи и без допуснато попадение в групите.

Предишният такъв случай бе на Европейско преди 3 години, когато Италия също бе перфектна с 3 от 3 победи в груповата фаза и не допусна нито един гол. На Евро 2020 “адзурите”записаха два успеха с по 3:0 срещу Турция и Швейцария, както и минимална победа над селекцията на Уелс с 1:0. Впоследствие Италия стана и Европейски шампион, след като в елиминациите победи отборите на Австрия, Белгия и Испания, преди да се наложи над Англия на „Уембли“ след 11-метрови наказателни удари.

Иначе Испания очаква съперника си за 1/8-финалите, който все още не е ясен. “Ла Фурия” ще се изправи срещу един измежду третите отбори в групи D, E и F.