Испания започна с победа на Олимпийския футболен турнир
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Роха надви Узбекистан в първия ден с мачове от Олимпиадата 2024 в Париж

Националният отбор на Испания победи селекцията на Узбекистан с 2:1 в първи мач за двете държави от група С на Олимпиадата 2024. Ла Роха влезе като изявен фаворит в срещата, но стигна трудно до победата, като техният съперник им бе равностоен в голяма част от срещата на “Парк де Пренс”.

Както е известно, Олимпийският футболен турнир позволява на трима футболисти над 23-годишна възраст да участват за отборите. В състава на Испания това бяха Абел Руис, Хуан Миранда в стартовия състав. Имена като Ерик Гарсия, Пабло Бариос, Фермин Лопес и Серхио Гомес блестяха в селекцията на Ла Роха, ръководена от 50-годишния специалист Санти Дения.

Испания откри резултата в 29-ата минута, когато бранителят Марк Пубил се разписа. Футболистът на Алмерия се възползва от подаване на Абел Руис, за да вкара първия гол в мача.

Узбекистан шокира доста по-класния си противник с изравнителен гол от дузпа в края на първото полувреме. Нападателят на Рома – Елдор Шомуродов, отбеляза за 1:1.

В 59-ата минута новото попълнение на Реал Сосиедад – Серхио Гомес, пропусна дузпа. Три минути след това полузащитникът се реваншира с попадение за 2:1 след асистенция на Хуан Миранда.

Испания задържа аванса си до последния съдийски сигнал и тръгна на Олимпиадата 2024 с победа. Следващият мач на отбора е на 27 юли срещу Доминиканска Република, докато Узбекистан ще играе с Египет във втория кръг на група С.