Испанската хазна губи по 50 млн евро годишно ако Меси напусне Барса

Прочетена:1261
Испанската хазна губи по 50 млн евро годишно ако Меси напусне Барса 1
1 0
Спортният ежедневник Sport съобщава, че испанската хазна ще се лиши от данъчни постъпления в размер на 50 милиона евро годишно, в случай че звездата на Барселона Лео Меси напусне клуба.
Изданието посочва, че данъчната администрация в иберийската държава вече е направила изчисленията си и е предоставила на правителството данни за очакваните загуби.
33-годишният Меси е продукт на Барса, израсъл в известната младежка академия на клуба Ла Масия. Аржентинският маестор играе за първия тим на каталунците от 2005 година.
Според Forbes Меси, който все още има действащ договор с тима от “Камп Ноу” до юни 2021 г., спечели 104 милиона долара през последната година. Той е един от най-популярните спортисти в света и е спонсориран от много известни марки като Adidas, Gatorade, Huawei, Mastercard и Pepsi.
Клубът, който иска Меси, ще трябва да изплати няколко десетки милиона евро. Клаузата за прекратяване на договора с аржентинеца е 700 милиона евро, а пазарната му стойност е около 112 милиона евро.
В последните дни се появиха информации, че един от фаворитите за подписа му – Манчестър Сити, подготвя сделка, според която ще плати на Барса 100 милиона евро за услугите на Меси като в добавка ще трансферира на “Камп Ноу” трима от водещите си играчи – защитникът Ерик Гарсия, крилото Бернардо Силва и нападателят Габриел Жезус.
Сподели