Истанбул ББ обърка плановете на Манчестър Юнайтед в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Турският тим спечели с 2:1 домакинството си на "червените дяволи"

Истанбул Башакшехир записа изненадваща победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед в Група „Н“ на Шампионска лига. Турския тим имаше две поражения от началото на кампанията, но заслужено срази английския тим, който оглавява групата с 6 точки, но днес показа слаба и безидейна игра. Демба Ба и Един Вишча се разписаха за Истанбул ББ, а Марсиал бе точен в края на първото полувреме.

Юнайтед започна добре гостуването си на „Фатих Терим“ в Истанбул и направи няколко добри атаки в началните минути, а в 10-ата диагонален удар на Люк Шоу мина близо до левия страничен стълб, а Марсиал и Рапфорд се забавиха и пропуснаха да направят добавка.

Две по-късно огромна грешка в отбраната на гостите позволи на турския тим да поведе в резултата. Домакините спряха поредната атака на Юнайтед, а Един Вишча с дълъг пас намери Демба Ба в централната зона, сенегалецът напредна в половината на Юнайтед, Неманя Матич се опита да го настигне, но бе прекалено бавен, а нападателят на Истанбул с точен удар откри резултата.

В 33-ата Болинголи центрира отляво, Алексич засече с глава, но прати в Хендерсън.

В 40-ата Мата бе затруднен с подаване от съотборник, Тюрук открадна топката и нахлу отляво, последва пас по земя, Демба Ба пропусна топката, а Един Вишча с мощен изстрел покачи на 2:0.

„Червените дяволи“ намалиха изоставането си малко преди почивката. В 43-ата Люк Шоу центрира от левия фланг, а Марсиал засече добре с глава, насочвайки в долния ляв ъгъл за 1:2.

Юнайтед владееше повече топката през втората част, но без да създаде чисти положения пред вратата на домакините. В 56-ата Бруно Фернандеп изпълни добре фаул, но вратарят на домакините спаси от изравнителен гол.

Щурмът на „червените дяволи“ можеше да донесе резултат в добавеното време. След корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Истанбул Башакшехир, топката бе насочена към вратата, но Епуреану изби от самата голлиния и домакините се поздравиха с победа в двубоя.