Историческа вечер за Агуеро при разгом на Ман Сити над Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Аржентинският нападател на Манчестър Сити – Серхио Агуеро, счупи два рекорда във Висшата лига тази вечер при успеха на неговия тим над Астън Вила с 6:1 в Бирмингам. Агуеро се превърна в най-резултатният чужденец в историята на “Премиър Лийг”. Аржентинецът задмина легендарния нападател на Арсенал Тиери Анри, след като вече има 177 попадения във Висшата лига, докато французинът е с 175 гола. Серхио Агуеро влезе и в топ 5 на най-резултатните играчи в историята на Висшата лига, като лидер в класацията е Алън Шийрър с 260 гола.

Друг исторически момент за Агуеро бе, че отбеляза 12-ия си хеттрик във Висшата лига. Той изпревари Алън Шиърър в тази класация и изглежда малко вероятно друг играч да направи подобно постижение в близко бъдеще.

Иначе Манчестър Сити показа пълна доминация в двубоя на “Вила Парк”. Първият гол за Сити падна в 18-ата минута, като точен бе алжирският национал Рияд Марез. Отново той удвои аванса на Ман Сити, в 24-ата минута, а четири по-късно Серхио Агуеро вкара първия си гол в срещата на ‘Вила Парк”. Голото шоу на Сити до почивката не свърши до тук и Габриел Жезус вкара за 4:0 в 45-ата минута.

Второто полувреме принадлежеше изцяло на Серхио Агуеро. Аржентинецът вкара две попадения и записа името си със златни букви в историята на Висшата лига. В 58-ата минута Силва комбинира с Агуеро, който измами защитник на съперника и с прецизен удар направи 5:0. В 81-вата минута Серхио Агуеро оформи своя хеттрик, след като се възползва от асистенция на Рияд Марез, като по този начин нападателят на Ман Сити се изравни с Франк Лампард с по 177 гола на 4-ата позиция във вечната ранглиста по попадения на “Премиър Лийг”.

Астън Вила зарадва малкото останали фенове на стадиона в 91-вата минута с гол на Ел Гази от дузпа, който бе почетен за домакините. След тежкото поражение домакините останаха в зоната на изпадащите на 18-ото място с актив от 21 точки, докато Ман Сити измести Лестър от второто място и намали дистанцията до лидеа Ливърпул на 14 точки.