google новини лого Последвай ни
Добави коментар
ЦСКА преследва първи трофей срещу от 2016 г.

Месецът на финалите в Winbet продължава с големият финал за Купата на България. За пръв път в историята си Арда достига до финалният сблъсък в надпреварата. Сините от Кърджали ще бъдат символичен домакин на националния стадион. Те се изправят срещу ЦСКА София, които миналата година загубиха финала след дузпи срещу Локомотив Пловдив и не са украсявали витрината си с трофей от вече 5 сезона.

За финала на купата Winbet е подготвил специална промоция. Всеки регистриран потребител в платформата на букмейкъра, който направи залог на живо на стойност 20 или повече лева при коефициент минимум 1.30, ще получи бонус от 20лв. за залози на бъдещи спортни събития. Всички бонус средства ще бъдат кредитирани до 24 часа след приключването на мача. Залозите на живо за финалите на Лига Европа или Шампионската лига ще ви донесат още по-голям бонус.

От началото на века, ЦСКА печелят титли на всеки 5 години веднъж. За новото хилядолетие първият трофей бе извоюван през 2006 година срещу Черно море. Последва победа над Славия през 2011 година, и елиминация над Монтана през 2016 година, когато все още червените бяха във В група. Следвайки тенденцията, в днешният двубой срещу Арда трябва да видим поредният успех след 5 годишната суша.

ЦСКА определено е фаворит и Winbet оценява победата на тима с коефициент 1.45. Историческият триумф на Арда пък бива оценен с коефициент 7.80, но все пак те никога не са побеждавали ЦСКА. Тъй като двата последни финала от 2013-та насам не бяха решени в редовното време, може да ви изкуши предложението Ще има ли продължения – ДА с коефициент 3.60.

ЦСКА е фаворит и когато става дума за формата. Преди загубата от Локомотив Пловдив в събота, когато от състава отсъстваха много от типичните титуляри,  червените бяха в серия от 5 победи и имаха голова разлика от 13:1. Арда пък далеч не са в оптимална форма. Като изключим поражението в Разград, където също множество титуляри останаха на пейката, тимът от Кърджали има едва една победа в последните си 5 мача.

Според мнозина ЦСКА трябва да бъде търпелив на терена и да не предприема излишни рискове. Ако следим тенденцията от последните няколко години се забелязва, че финалите за купата далеч не са от най-резултатните – само 5 гола в последните 5 години общо. Затова резонно звучи маркета Общ брой голове под 2.5 за 1.60 коефициент, който изглежда логично. И двата отбора да отбележат гол – Не, който се котира при 1.50 също има логика. Можете да помислите и за по-апетитните ЦСКА да победи на нула – Да за 2.05 коефициент, както и Продължение и Гол – Да за 5.50, или пък Ще има ли дузпи – Да за 6.00. Все пак именно дузпите определиха крайните победители в две от последните 3 издания за купата.