Историческо: Ноле с пета титла във Вечния град
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Водачът в световната ранглиста Новак Джокович сътвори изумителен обрат в първия сет, за да надиграе в два сета аржентинския шлагер Диего Шварцман – 7:5, 6:3, и вдигне за пети път трофея в Мастърс-турнира в Рим.

Историческо: Ноле с пета титла във Вечния град 1

Успехът, постигнат за час и 54 минути, означаваше рекордна 36-а Мастърс титла за Ноле, който освен това задмина по титли в италианската столица и Краля на клея Рафа Надал, отпаднал на четвъртфиналите именно от нисичкия аржентинец, за когото пък това бе първи финал в турнир от „Мастърс 1000“.

Мачът се игра пред ограничен брой от 1000 зрители.

“Условията бяха трудни, особено в началото,” заяви след победата си сръбският тенисист. “Валеше слаб дъжд, имаше малко вятър и шум, трябваше ми време да свикна.

“Като цяло не показах най-добрия си тенис през цялата седмица. Но намирах играта си, когато имах нужда в решителните моменти. Това ме прави много доволен. Щастлив съм, че успях да спечеля още една голяма титла!”

Джокович отдаде дължимото и на великолепния рейд на Шварцман.

“Диего се представи страхотно в турнира,” коментира Ноле. “Той направи невероятни мачове – записа победа над Надал, над Шаповалов снощи. Пожелавам му всичко най-добро до края на сезона!”

Първия сет започна с пробив за Шварцман а след нов пробив той поведе с 3:0. Джокович веднага върна единия пробив за 1:3, а след това реализира и нов пробив за 3:3.

Последваха няколко гейма, в които и двамата печелеха сервис геймовете си. Джокович обаче показа шампионския си характер и при 6:5 и сервис на Шварцман сърбинът стигна до три поредни точки за пробив, които бяха с цената на сетболи.

Аржентинецът успя да неутрлазира двата сетбола, но при третия се пречупи и Джокович успя да спечели сета със 7:5.

Втората част също започна с пробив за Шварцман, но Ноле веднага реализира ри-брейк. Сърбинът проби в най-подходящия момент – при 5:3, след което Джокович нямаше проблеми да затвори мача, а с това да спечели и титлата.