Италиански журналист прогнозира светло бъдеще за Антов в Болоня
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортният журналист Джанлука Дженаи коментира трансфера на Валентин Антов на "Стадио Ренато Дал'Ара"

Българският бранител Валентин Антов ще има своите шансове за изява в Болоня и бъдещето му не е обвързано с това на наставника Синиша Михайлович, смята спортният журналист Джанлука Дженаи от „1000 Cuori Rossoblu“.

“Според мен той е футболист, който може да прогресира сериозно в Италия. Тук тактическите аспекти в дефанзивен план са много важни. Впрочем той заяви същото, че  в Болоня може да научи много от италианските бранители. Любопитни са думите му, че иска да следва кариерата на Матайс де Лихт. За него нидерландецът е идол. Кой знае, Антов може да се превърне също в много добър защитник, а защо не и по-добър от Де Лихт.”

“Михайлович се изказа много ласкаво за Антов и го харесва много. Михайлович е супер централен защитник, а това, че той го харесва значи много. Михайлович харесва бранители, които умеят да градят атаката на отбора. Смятам, че Валетнин може да прави това.”

“Зависи от самия Антов дали ще остане в Болоня. Той трябва да се възползва от шансовете, които се открият пред него, абсолютно.  В Болоня има политика за налагането на млади футболисти, особено ако те са добри, а той е такъв. Болоня изгражда млади футболисти и им дава възможност за развитие”, споделя Джанлука Дженау.

В заключение, италианският журналист заяви, че бъдещето на Антов не зависи от това дали треньорът Синиша Михайлович ще остане в клуба след края на сезона.