Италия грабна бронза в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Италия взе своето в малкия финал от тазгодишното издание на Лигата на нациите и се задоволи с третото място в надпреварата.

Италия взе своето в малкия финал от тазгодишното издание на Лигата на нациите и се задоволи с третото място в надпреварата. “Скуадра адзура” победи Нидерландия с 2:3 в двубоя за бронзовите медали, след като още до 20-та минута бяха реализирали две попадения.

Италианците удариха още в шестата минута на срещата, след като Распадори с пета технично върна към Федерико Димарко, който с красив удар матира Джъстин Байлоу. В 20-ата минута “скуадра адзура” увеличи преднината си. Димарко получи дълъг пас по фланга, напредна с топка в крака и върна в наказателното поле, където топката стигна до Давиде Фратези, а той я прати във вратата.

В 68-ата минута натискът на домакините даде резултат. Коди Гакпо даде пас в наказателното поле, а топката не бе добре изчистена и попадна в Бергвайн, който залъга двама играчи на Италия и насочи топката във вратата на Донарума. Италианците бързо реагираха и отговориха с гол на Федерико Киеза, който напредна с топка в крака по крилото, справи с Ван Дайк, а Байлоу не се намеси достатъчно добре и допусна трети гол в мача.

В 83-ата минута, точно като на Мондиала в Катар срещу Аржентина, Нидерландия реализира чрез Вут Вегхорст след центриране от пряк свободен удар. Този път обаче попадението не бе зачетено, тъй като нападателят бе в засада.

Минута преди края на редовното време Жоржиньо Вайналдум не остави никакви шансове на Донарума за 2:3. Това обаче не стигна и след изтичането на десет минути в продължението на срещата победата бе за четирикратните световни шампиони.