Италия посреща Барселона със строги мерки заради коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В Италия ситуацията с избухналата епидемия от коронавирус се влошава и броят на заразените със смъртоносния вирус бързо нараства.

Градовете и обществените места са под карантина, а модните ревюта, представленията и футболните мачове са отменени.

Въпреки това, срещата на 1/8 финалите на Шампионската лига между Барселона и Наполи няма да бъде отменена или отложена. Днес отборът на Сетиен ще замине за Неапол, а във вторник каталунците ще се срещнат на терена с Наполи.

Според ESPN, властите в  Италия са предприели доста строги мерки и засега всичко е под контрол. Беше обявено също, че веднага след пристигането на играчите на Барселона, те ще преминат през преглед за премерване на температурата. Ако бъде открит футболист с треска, той веднага ще бъде приет в болница.

Според някои медии, това ще изостри и без това обтегната обстановка в отбора на Барселона, точно преди най-важния мач на Меси и компания.

Колко е зле положението в Италия заради коронавируса?

Смъртоносният вирус, който зарази над 76 хиляди души, нападна сериозно и северните райони на страната. 89 души вече са прихванали смъртоносния вирус в Ломбардия, във Венето цифрите сочат, че заразените са 17, в Емилия-Романя също има двама болни, а в Пиемонт е заразен един човек.

Също така, нови два случая на инфекция са открити в централния район Лацио, граничещ с региона Кампания, в който всъщност се намира и Неапол. Съобщава се, че повече от 50 души са хоспитализирани, 18 от които са подложени на интензивно лечение. За съжаление, има вече и записани два смъртни случая.

На фона на тази тъжна новина и нарастващия брой на заразените, италианските власти бяха принудени да предприемат спешни мерки, за да избегнат разпространението на смъртоносния вирус. 11 общини бяха поставени под карантина и напълно изолирани, с цел да се ограничи заразата. Беше създаден контролно-пропускателен пункт, а работата на обществените институции беше прекратена.

Освен това театърът “Ла Скала” обяви, че ще отмени своите спектакли, а Модна къща „Армани“ реши да проведе модното си ревю без публика, както и се планира популярният годишен Венециански карнавал да приключи предсрочно.

Как коронавирусът в Италия повлия на футбола?

В събота, в Асколи Пикено, местният футболен клуб Асколи от Серия Б трябваше да приеме на свой терен Кремонезе. Когато и двата отбора се появиха на терена обаче, играчите бяха информирани, че срещата се отменя. Беше взето решение играта да се отложи за неопределено време, поради факта, че гостите се намират в заразения регион на Ломбардия. В резултат на това играчите на Кремонезе напуснаха стадиона много по-рано от планираното и се отправиха към дома.

Късно в събота вечер председателят на Министерския съвет на Италия Джузепе Конте обяви, че всички неделни спортни събития във Венето и Ломбардия също ще бъдат отменени. Това стана причина да бъдат отменени три срещи от Серия А –  Интер  – Сампдория , Аталанта  –  Сасуоло, също и Верона – Каляри. По-късно стана ясно, че мачът между Торино и Парма също е отменен.

Същата участ най-вероятно ще застигне и мачът от 1/16 финалите на Лига Европа Интер – Лудогорец, който по график би трябвало да бъде проведен на 27 февруари в Милано. Според La Gazzetta dello Sport организаторите обмислят възможността да отменят срещата или да проведат мача без зрители на стадиона.

Има ли заразени сред футболистите?

За съжаление, да. Според Football Italia, 38-годишният футболист от аматьорския ломбардски клуб Кодоньо е сред заразените с коронавируса. В момента той се намира в болница и е в тежко състояние, а хора от неговото обкръжение също са започнали да проявяват симптомите на зараза с коронавирус.

Заради този инцидент в Италия са вече отменени над 40 аматьорски футболни срещи.   Клубът от Серия С – Пиаченца, също е решил да се презастрахова, като е спрял временно часовете в своята академия, тъй като някои от студентите, трениращи там, идват от Кодоньо.