Италия самокрушира с автогол срещу Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ла Фурия Роха вече мисли за елиминациите след втората си победа в група "В"

Испания победи Италия с 1:0 в дългоочакваното дерби на груповата фаза на Евро 2024. Въпреки абсолютната си доминация през целия мач, Ла Фурия имаше нужда от автогол на Калафиори, за да се поздрави с трите точки.

Финалното 1:0 беше продукт и на страхотното представяне на Джанлуиджи Донарума, който направи пет решаващи спасявания, които със сигурност влизаха в неговата мрежа.

Още във втората минута Нико Уилямс центрира опасно в наказателното поле, където Педри беше свободен и стреля с глава, но Джанлуиджи Донарума с една ръка изби  топката.

В 24-ата минута Ямал проби добре през центъра и намери Алваро Мората, но нападателят на Атлетико Мадрид се забави и ударът му бе отразен от Донарума.

В 52-ата минута Кукурея даде втори шанс на Педри да отбележи, но халфът на Барса пропусна от чиста позиция да открие резултата. Само три минути по-късно отново Нико Уилямс беше опасен отляво и центрира остро пред Донарума, който изби топката, но право в краката на Калафиори, който нямаше как да реагира и прати топката в собствената си мрежа.

Така Испания събра 6 точки на върха в групата, а зад тях е Италия с три и Хърватия и Албания с по един пункт.