Италия се препъна срещу Босна на старта на Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италия завърши наравно 1:1 срещу Босна и Херцеговина у дома в мач от Лига А на турнира Лига на нациите на УЕФА. Гостите откриха резултата в 57-мата минута с гол на Един Джеко, а десет минути по-късно Стефано Сенси възстанови равенството.

Наставникът на домакините Роберто Манчини заложи на Джанлуиджи Донарума на вратата, а пред него действаха Флоренци, Бонучи, Ачерби и Бираги. В средата на терена за “Скуадрата” стартираха Барела, Сенси и Пелегрини, а в нападение триото бе Киеза, Белоти и Инсиние.

За отбора на Босна и Херцеговина като титуляр започна нападателят на Рома Един Джеко. Зад гърба му действаха Висча, Гояк и Ходжич. Като дефанзивни халфове стартираха Цимирот и Хаджиахметович, а в защита пред вратаря Сехич започнаха Ципетиц, Сунджич, Саницанин и Колашинац.

В 12-ата минута Федерико Киеза пропусна първата възможност за гол в мача, а малко след това Лоренцо Инсиние не успя да даде аванс на домакините. Италия доминираше до почивката, но така и не успя да вкара гол, като Белоти и Барела също пропуснаха положения пред вратата на гостите.

Второто полувреме започна с много интересни ситуации. В 53-ата минута Армин Ходжич нацели гредата, а две минути след това и Лоренцо Инсиние стори същото. В 57-ата минута Сунджич центрира от корнер в наказателното поле на Италия и Един Джеко се разписа за 0:1.

В 67-ата минута домакините възстановиха равенството. Лоренцо Инсиние комбинира със Стефано Сенси, който с прецизен удар вкара за 1:1. Четири минути по-късно Флоренци не успя да даде аванс на домакините. В заключителните минути на мача тимът на Италия бе по-активен на терена, но не успя да вкара победно попадение.

В друг от по-интересните мачове тази вечер, Холандия надигра Полша с 1:0. Двата отбора са в групата на Италия и Босна, а единственото попадение в срещата реализира Стивън Бергвайн през втората част.