Ивков назова основния приоритет на Левски: финансова стабилност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новият шеф призна, че административният екип на Сините не е получавал заплати от дълго време

Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков обяви, че клубът трябва да предприеме спешни мерки за финансовото си стабилизиране.

“Посветен съм на синята кауза още през 1998, когато регистрирах едно от първите, ако не и първото акционерно дружество съгласно изискванията на тогавашния закон,” заяви Ивков, който е син на легендарния бранител на Сините и националния тим Кирил Ивков.

“Повече от 20 години съм имал възможност да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори. Познавам кухнята на клуба донякъде.

“Вярвам, че всеки може да потвърди, че в най-трудните ситуации за клуба аз съм бил насреща. Бил съм човекът зад сцената в правен аспект. Повечето левскари ме познават.

“Опитът ми ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието в европейския футбол. Даде ми и контакти с изключителни хора, които в момента управляват световният футбол.

“Говоря за работни контакти, а не приятелства. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега и какво ще направи новият УС, за да постигнем неговата стабилност. Нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация.

Левски представя новия си Управителен съвет

“Необходими са спешни мерки за финансовото му оздравяване преди всичко. Амбициозна задача пред новия екип е в средносрочен план да върнем Левски на мястото, което му се полага. Това да стане перманентно.

“В последните години имам усещането, че ние бавно забравяхме кои сме не само като клуб, а като общност на милиони.

“Един от най-важните ни приоритети е да постигнем финансова стабилизация на клуба. Как ще стане това? Необходимо е значително подобрение на приходната част”.

Ивков коментира и дълговете на клуба както към бивши, така и към настоящи играчи на тима.

“Имаме да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи футболисти, както и треньори,” заяви той. “В незавидно положение сме, че административният ни екип не е получавал заплати от доста време. Няма да споделям цифри.

“Някои от задълженията на клуба, с които се запознах преди да встъпя, няма да призная лесно като юрист. Първо ще водим преговори с всички наши партньори и включително кредитори. Когато един ден напусна този пост, ще дам пълен отчет как съм заварил този клуб и как го оставям.”