Ивков: Съобразяваме се с решението на УЕФА, но не сме съгласни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изпълнителният директор на "сините" отново би постъпил по същия начин, ако има подобна ситуация

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков направи коментар за решението на УЕФА да не уважи жалбата на клуба за преиграване на двубоя с Хамрун Спартанс от турнира Лига на конференциите. “Сините” искаха срещата да се преиграе заради грешно съдийско решение, което доведе до втория гол на малтийците в края на мача

“На основния въпрос няма мотиви в цялото 8-странично решение на УЕФА. Мотивите на УЕФА са, че това не е техническо, а фактическо решение на главния съдия. Според мен това изобщо не е така. Става върпсо за грубо нарушение на правилата на играта, което безспорно е повлияло на резултата на срещата. Считам, че позиция на другата страна е несъстоятелна, а решението на УЕФА неправилно. Все пак ние ще се съобразим с него. Според мен то е необжалваемо, тъй като касае правилата на играта. Освен това по-нататъшни процедури биха били твърде скъпи. Оттук нататък само и единствено респект и уважение към УЕФА”, заяви Ивков.

Изпълнителният директор на Левски каза, че отново би постъпил по същия начин, ако се стигне до подобно положение.

“Четох какви ли не небивалици. Че сме платили 20 000 франка за това обжалване. Това не е вярно. Таксата беше 1000 евро. Нашият протест беше абсолютно основателен и доказано двубоя трябваше да се преиграе. И още сто пъти така да стане, сто пъти ще постъпя по същия начин”, добави Иво Ивков.