Добави коментар

Васил Божков и мажоритарния собственик на административното дружество – Георги Попов обявиха официално, кой ще стане следващия собственик на Левски.

Ето какво се казва в официалното прессъобщение:

След като обсъдихме настоящата ситуация и разгледахме какви са възможностите за оцеляването на Левски, настоящия носител на мажоритарния пакет от акциите г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

Изненада! Божков прeхвърли акциите на Бойко Борисов 1

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се “погрижи” за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите –  оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.
Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят “Левски” без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на “Левски”. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК “Левски” за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Акциите ще бъдат официално връчени на новия им собственик днес от 9:00 ч. в Министерския съвет.

Добави коментар