Изумителен гол на Жиру повали Атлети в Букурещ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заслужен успех за Челси, "дюшекчиите" не успяха да нанесат нито един точен удар във вратата на лондончани

Осем години, след като триумфира в Лига Европа в Букурещ, Атлетико Мадрид отсъпи на напорист Челси с 1:0 в в първи мач от осминафиналната фаза на Шампионска лига, също игран на “Арена Национала” в румънската столица.

Изходът на двубоя, играл се в Букурещ заради рестрикциите за международни пътувания по време на пандемията от COVID-19, бе решен след зрелищно изпълнение на Оливие Жиру в средата на второто полувреме.

В 69-ата минута френският нападател се разписа след зрелищна задна ножица. Жиру остана непокрит в наказателното поле и насочи топката неспасяемо в мрежата.

Първоначално попадението беше отменено заради засада. Съдията Феликс Брих спря играта за почти три минути, докато получи в слушалката информация за това дали попадението е редовно. В крайна сметка голът бе признат, защото топката стигна до Жиру от крака на Марио Ермосо.

Статистиците пък побързаха да отбележат, че това е шестото попадение на Жиру в послените му четири мача в Шампионската лига.

Двубоят определено бе разочароващ за тима от Мадрид, който не успя да отправи нито един точен удар във вратата на съперника.

Малко преди края на срещата Диего Симеоне направи четири смени, но и те не помогнаха за заличаване на крехкия, но ценен аванс за ансамбъла на Томас Тухел.

Дуелът в Букурещ беше осмият между двата тима, като това бе третата победа за Челси при три равенства и два успеха за Атлети, който елиминира Сините от Лондон на полуфиналите в ШЛ през сезон 2013/2014 година.

През 2017 година отборите пък бяха съперници в груповата фаза на турнира. Челси се наложи с 2:1 в Мадрид, а реваншът завърши 1:1.