Извънредно: Испания забрани на Рома да пътува за мача със Севиля в ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рома няма да пътува за мача си в Лига Европа срещу Севиля, след като самолетът, който трябва да  ги превозва от Италия, не получи разрешение да кацне в Испания.

Испания е блокирала всички полети от Италия, за да предотврати разпространението на смъртоносния коронавирус. Първият мач между Севиля и Рома от 1/8-финалите в Лига Европа трябваше да се проведе в четвъртък вечерта на “Рамон Санчес Писхуан”.

Отборът на Рома обяви новината чрез официалния си профил в Twitter преди минути:

 

Туитът гласи: „Извънредни новини: Рома няма да пътува до Испания за мача от Лига Европа срещу Севиля, след като самолетът от Италия не получи разрешение да кацне в Испания. Повече подробности от УЕФА ще има скоро.”

Италианският вестник Corriere dello Sport съобщи, че УЕФА и футболните федерации на Испания и Италия не успяха да намерят решение, което да позволи на Рома да лети до Севиля, след като полетите между двете страни бяха спрени.

Извънредно: Испания забрани на Рома да пътува за мача със Севиля в ЛЕ 1
Междувременно играчите на Севиля се готвеха да посрещнат Рома

Gazzetta dello Sport твърди, че тимът на Рома е смятал да лети до Португалия и след това да пътува до Севиля, но тази възможност също отпада.

Италия е най-тежко засегнатата страна от смъртоносния коронавирус с 10,149 потвърдени случая и 631 смъртни случая досега.

Други мачове от Лига Европа в четвъртък вечер – включително Олимпиакос срещу Уулвс и ЛАСК срещу Манчестър Юнайтед, ще се играят без публика.