google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Без никога да си играл по-високо от четвърта дивизия, попадаш в отбор, свикнал с европейски мачове" споделя Йоан Баи

Днес отборът на ЦСКА се похвали с първо ново попълнение – Йоан Баи, който идва от четвърта дивизия на Франция и до момента не е играл професионален футбол. Баи заяви в интервю за “France Football”, че все още му е трудно да осъзнае какво е сторил. Той сподели, че е проверл разговор с Алън Пардю и е бил посрещнат от легендата Христо Стоичков на летището. Бившият футболист на Берое Гаюс Макута пък го е посъветвал да заиграе в България.

“На летището първоначално не разпознах Стоичков, който ме посрещна. Това е нещо огромно, нещо, което винаги съм желал през живота и си и честно казано още не мога да го осъзная. Баща ми, майка ми и сестра ми са по-наясно със случващото се от мен в момента”, заяви новото попълнение на ЦСКА.

“Това, което се случва е, че на 24 години, без никога да си играл по-високо от четвърта дивизия, попадаш в клуб, свикнал с участие в европейските клубни турнири и 31 пъти шампион на своята страна. Това е мечта. Знам, че хората ще кажат, че финансовият аспект ме е привлякъл, но не е това непременно. Исках да се чувствам специален, да бъда желан. Почувствах това, когато Алън Пардю ми се обади във Facetime, когато водих разговори с клуба. Те наистина ме искаха.

Наистина не се страхувах, когато научих, че ЦСКА ме иска. Разгледах тази възможност точно, както другите две. Отидох в България за първи път, за да подпиша своя контракт. Бях чувал за страната, много обичам да гледам мачове от други шампионати. Но разликата беше в разговора, който проведох с Гаюс Макута – той е много близък мой приятел, който игра под наем в Берое през изминалия сезон. Познаваме се от 13-14-годишни . Обадих му се, за да ми разкаже за България. Той ми каза, че ще блесна в първенството, така че не се двоумих и приех офертата на ЦСКА”, сподели Баи.