Йодегор може да не играе 3 седмици за Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мартин може да пропусне първите 2 двубоя на тима си в Шампионската лига.

Лидерът на Арсенал и на националния отбор на Норвегия Мартин Йодегор, който беше принудително заменен заради проблем с глезена по време на паузата за национални отбори, може да отсъства до месец от терените, което значи, че няма да може да вземе участие в първите 2 срещи на „Артилеристите“ в ШЛ, както и че е под въпрос за националния отбор в следващата пауза за национални отбори, която е в средата на октомври. Това разкриха докторите на Норвегия.

Полузащитникът навехна глезена си в началото на седмицата в Осло по време на срещата с Австрия (2:1) при единоборство с Кристоф Баумгартнер. На другия ден, Йодегор се върна в английската столица с патерици с частен самолет като се очаква да премине допълнителни изследвания.

Медицинския щаб на неговата страна разкри, че подобни контузии изискват около 21 дни за възстановяване, което значи че шансовете на Мартин да вземе участие в дербито срещу Тотнъм в края на уикенда са илюзорни. Най-вероятно Артета няма да може да го използва и първите 2 срещи от ШЛ на неговия тим срещу Аталанта и ПСЖ, които предстоят в следващите 20 дни.