Кайседо: “Нивото в България е високо, играе се много интензивно”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Еквадорецът смята, че ЦСКА ще се пребори с Лудогорец в битката за титлата

Новият нападател на ЦСКА София Жорди Кайседо обяви, че е останал очарован от начина, по който е бил приет на “Българска армия”.

Еквадорският голаджия започна на скорост кариерата си при Армейците, като вече успя да спечели приз за Играч на кръга след силната си игра срещу Черно море.

Кайседо изненада мнозина с твърдението си, че нивото на българското първенство е високо с впечатляваща интензивност, с каквато той не е свикнал.

“На първо място съм много благодарен на всички. ЦСКА ми отвори вратите,” сподели Кайседо след получаването на наградата си в “Прес-клуб България”. “Още с пристигане ме приеха много добре и ми помогнаха много в адаптацията към работата в клуба. Като състезател за мен най-голямата цел е да давам всичко за фланелката, която нося. Ще дам всичко от себе си във всеки мач, за да бъде тук всяка седмица.”

Таранът обяви, че е пренебрегнал предложения от други първенства, за да акостира в Борисовата градина.

“Имах много оферти, но мениджърът ми каза, че има предложение от ЦСКА. Веднага след това проверих в социалните мрежи и Интернет историята на клуба, феновете и за всичко, което ме интересува като клуб. Видях, че е силен европейски отбор и не се усъмних нито за миг да дойда тук, за да се доказвам.”

Кайседо смята, че нивото на българското първенство е високо, а играта на терена е изключително интензивна.

„Нивото на българския шапионат е високо,” изненада мнозина той. “Играе се интензивно, не бях свикнал да играя така, но се адаптирам. Първата ми цел е да помагам на отбора. Да давам най-доброто от себе си и да вкарвам голове.

“Това ми е работата като нападател. Надявам се да вкарвам много голове, за да изпъквам в първенството. На първо място не идвам да замествам Соу. Той е направил добри неща, но аз идвам да си върша моята работа. Ние сме съвсем различни като тип играчи. Знам, че беше важен играч за клуба, аз ще се опитам да съм на ниво.”

Той призна, че е избрал България и ЦСКА без да разговаря с игралите в Лудогорец Марселиньо и Кишада, които бяха негови съотборници в бразилския Витория Баия.

„На първо място ме привлече идеята да играя в Европа,” заяви Кайседо. “ЦСКА е голяма институция. Нямах възможност да говоря с Марселиньо и Кишада и да ги питам за ЦСКА. Бях в добри отношения с тях във Виктория. С тях нямах възможност да говоря за отбора, защото вече не бях при тях, когато ЦСКА се свърза с мен.

“Когато преди това говорих с Марселиньо той ми разказваше за периода му в България и Лудогорец. Даде ми добър мироглед за българския футбол. Никога през главата ми не е минавало да се отказвам от нещо. Аз идвам от скромно семейство и като видях снега вместо да се изплаша ми даде кураж и големи емоции.

“Това да съм в друга държава и друго първенство ме вдъхновява да постигна все повече и повече. Каквото и да е времето ще се раздам максимално за моя клуб.”

Кайседо назова тарана на Интер и белгийския национален тим Ромелу Лукаку като свой идол.

“Цял живот съм следял Лукаку. Спомням си за престоя му в Евертън. Гледал съм мачовете му, харесва ми начинът му на игра. В Интер го следя и се опитвам да науча някои негови неща. Много трябва да работя, за да постигна неговото ниво, но с много труд всичко е възможно. Моят идол е баща ми, но във футбола е Лукаку.”

Той сподели, че наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович опитва да му дава съвети по всяко време.

“Впечатленията от него са добри,” коментира Кайседо. “Въпреки, че не говорим на един и същ език той ми говори, опитва се да ме улеснява, да ме подкрепя и да ми показва различни начини на игра.

Дори след загубата в Разград, нападателят заяви, че все още вярва, че ЦСКА може да изпревари Лудогорец в битаката за титлата.

“Смятам, че ЦСКА може да преборим Лудогорец за титлата. Те наистина имат добри играчи, но след по-доброто интегриране на новите футболисти, които дойдохме тогава ще успеем и да се борим за първенството.”