google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболът липсва на феновете по цял свят, след като пандемията COVID-19 прекъсна почти всички първенства. Все пак първенството на Беларус продължава да се провежда, като по този начин набира симпатии в цял свят, тъй като е единственият шампионат в Европа, който не е прекъснат заради коронавируса.

От седмици се говори, че целият свят следи беларуската Висша лига. Интерес към лигата има от всички континенти, дори от Австралия. Един от беларуските елитни клубове – СФК Слуцк, вече може да се похвали със ‘Световна” група на феновете на клуба. Тази група бе създадена в Аделаида (Австралия), като само за няколко дни има над 2000 члена, като хора дори от САЩ, Великобритания и Русия са сред симпатизантите на отбора. Американски фен на Слуцк дори вече написа химн на отбора.

За всички вас със сигурност е любопитно откъде идва големият интерес точно към този беларуски отбор. Причината за големия интерес към клуба е начина, по който се изписва името на отбора на английски – Slutsk. Думата до голяма степен наподобява на мн. число на жаргонното Slut, което в мекия си превод на наш език означава ‘уличница’.

От отбора на Слуцк разбраха за интереса от далечна Австралия и двама от техните футболисти публикуваха видеообръщеие към феновете от чужбина, за да изкажат благодарности за подкрепата, която им оказват.

Ето и въпросното видео с химна на отбора, написан от американски фен: