Как реагираха водещите клубове в България след спирането на първенството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Народното събрание обяви извънредна ситуация в България заради епидемията от коронавирус, вследствие на което българското първенство бе спряно за един месец. Някои от клубовете от българския елит се съобразиха с молбата на БФС за временно спиране на тренировъчната дейност. 

Вижте реакциите на топ клубовете в България:

Шампионът Лудогорец няма да спира тренировъчната си дейност за момента. Футболистите на “орлите” ще продължат да се готвят по план. Все пак от ръководството на клуба разпусна до второ нареждане всички отбори в детско-юношеската академия.

ЦСКА-София излезе с изявление на своя сайт, което гласи, че като професионален клуб ще спазят всички мерки за ограничаването на разпространението на вируса и спират тренировъчна дейност до следващия вторник.

Локомотив Пловдив спря тренировките на всички възрастови групи в детско-юношеската школа. Засега няма информация представителния отбор на “смърофвете” дали ще продължи да тренира.

В отбора на Берое играчите ще получат кратка почивка от около 4 дни. След това заралии ще се готвят с по-лека програма, като ще се прецени следващата седмица дали да пусне повиканите футболисти в националния отбор.

Ботев Пловдив няма да провежда тренировки до 17 март (вторник). “Жълто-черните” обявиха, че тренировъчният процес в школата също е преустановен.

Черно море тази сутрин направи последно занимание за седмицата. Илиан Илиев ще даде почивка на играчите до понеделник, когато ще се реши как да продължи тренировъчния процес.