Как Стоичков се пази от коронавируса: Чесън, лук и гореща вода
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-успешният български футболист Христо Стоичков даде дълго интервю за Мундо Депоритво от дома си в Маями. В последната седмица Камата е в домашна изолация заради разпространението на коронавируса.

Стоичков разкри как се пази от коронавируса и говори по още много теми, сред които обстановката в Испания и в САЩ, отменените спортни събития и работата му.

“Пазя се много. Ям много чесън, лук, пия гореща вода и вземам дълги вани с топла вода – така се предпазвам от този вирус”, сподели Стоичков.

Камата заяви, че е със семейството си в Маями. Той коментира мерките за сигурност в града.

“С всеки ден мерките са по-строги. Първо се затвориха училища и плажове. Внимателно следим какво се случва в Италия и Испания, затова вече сме взели мерките преди това. Това е много лоша болест. Но погледнете възрастта на починалите – това засяга възрастните хора, които ние трябва да защитаваме най-много. Аз съм роден спортист, цял живот съм спортувал, здрав съм, но в този период все още се грижа за себе си много повече, за да не се заразя и да заразя тези, които най-много обичам. Хората не трябва да ги плашим, а да ги възпитаваме, така че те да знаят как да защитят себе си и близките си.”

Стоичков заяви, че следи ситуацията в Испания и често се чува с приятели от Барселона. Той коментира, че в Китай за 2 месеца са разрешили кризата, но стриктно са спазвали всички указания за сигурност.

Относно отменените спортни събития, Камата коментира:

“Всичко е спряно, за да се избегнат зарази. Вижте как вирусът се разпространява в цяла Европа … Премиерът на Англия вече е променил мнението си. В Турция пък са диагностицирани 1200 случая и има малко смъртни случаи, защото това е в началото на всичко, държава от 100 милиона души. Вярвате ли наистина че европейският футбол може скоро да бъде подновен и че може да се играе финал в Истанбул, дори и през юни? Песимист съм.”

Стоичков сподели и за работата си, като заяви, че напоследък е направил над 50 интервюта с известни личности.