Какъв срам! Безлична България бе разгромена от Грузия в Разград
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трикольорите" допуснаха 5 гола във вратата си и се сбогуваха с мечтите си за първата позиция в Лигата на нациите!

Националният отбор на България записа нова срамна страница в историята си!

Възпитаниците на Ясен Петров отстъпиха с 2:5 на “Хювефарма Арена” в Разград от състава на Грузия във втори мач за този сезон в Лигата на нациите.

В първата среща от надпреварата, която отново се състоя на луксозното съоръжение на Лудогорец, “лъвовете” завършиха наравно 1:1 със Северна Македония, но днес определено представянето на нашите футболисти бе изключително слабо!

Българските играчи не успяха да се противопоставят по никакъв начин на своите колеги от Грузия, като допуснаха цели 5 гола във вратата си, а по този начин страната ни се сбогува и с основната цел – първото място в Лигата на нациите!

Какъв срам! Безлична България бе разгромена от Грузия в Разград 1

Възпитаниците на Вили Саньол влязоха по-добре в срещата на “Хювефарма Арена” в Разград и откриха резултата още в 4-ата минута, когато Зурико Давиташвили с глава насочи топката в горния ъгъл на Николай Михайлов след центриране от Хвича Кварцхелия.

В 11-ата минута грузинците отбелязаха ново попадение в българската врата, което бе дело на Буду Зивзивадзе, но то бе отменено заради положение на засада, като имаше и потвърждение от системата ВАР.

Положението за “лъвовете” стана още по-сложно в 31-ата минута. Тогава гостите удвоиха аванса си след светкавична контраатака, която завърши с изстрел на Иракли Азаров, а след рикошет в крака на Андреа Христов топката влетя във вратата на Николай Михайлов.

5 минути след началото на втората част нашите футболисти върнаха един гол. Иван Турициов центрира добре в наказателното поле, където с глава Атанас Илиев бе точен и намали изоставането на България.

Какъв срам! Безлична България бе разгромена от Грузия в Разград 2

Радостта на националния ни отбор обаче бе много кратка, тъй като 2 минути по-късно грузинците върнаха аванса си от две попадения, като този път в голмайстор за тима се превърна Буду Зивзивадзе.

Малко преди да измине час игра на стадиона в Разград падна пореден гол във вратата на “трикольорите”. Хвича Кварцхелия навлезе в наказателното ни поле, където беше фаулиран от Иван Турицов, а главният съдия показа бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Кварцхелия, който бе точен след силен шут в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Николай Михайлов.

Мачът постепенно започна да се превръща в истински кошмар за българския национален отбор, а в 70-ата минута Валери Казиайшвили прати топката за пети път в нашата мрежа.

В 83-ата минута Кирил Десподов центрира от ъглов удар, а Атанас Илиев стреля с глава. Кълбото се отклони гредата, а най-съобразителен в наказателното поле се оказа Илиян Стефанов, който отбеляза дебютното си попадение за България.

Съставът на Грузия можеше да направи победата си още по-категорична в добавеното време на срещата, но изстрелът на Ника Квеквешкири от 11-метровия наказателен удар се отклони в гредата.

България – Грузия 2:5

0:1 Зурико Давиташвили 4′, 0:2 Андреа Христов (авт) 31′, 1:2 Атанас Илиев 50′ , 1:3 Буду Зивзивадзе 51′, 1:4 Хвича Кварцхелия 58′ (д), 1:5 Валери Казиайшвили 70′, 2:5 Илиян Стефанов 83′

Снимки: start-photo.bg