Какво става с ВАР във Висшата лига – нов отменен червен картон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червеният картон на Томаш Соучек от Уест Хем от двубоя с Фулъм е отменен

Системата ВАР бе въведена да сведе грешките на съдиите във футболните мачове до минимум, но това не се случва, а дори кашата с видео асистент рефера става по-голяма. Във Висшата лига има нов отменен червен картон – на халфа на Уест Хем Томаш Соучек от мача с Фулъм. Това съобщиха от “чуковете”.

В събота чешкият национал бе изгонен в добавеното време при нулевото реми на “Крейвън Котидж”, след като главният рефер Майк Дийн прецени, че Соучек умишлено е ударил с лакът в лицето нападателя на съперника Александър Митрович.

В реално време изглеждаше така сякаш контактът между двамата е неволен, но мнението на Дийн не бе такова. Това накара ръководството на “чуковете” да се обърне към Футболната асоциация на Англия, която преразгледа отсъждането. По принцип в тази ситуация ВАР трябва да се намеси по време на мача да разгледа ситуацията, за да бъде взето правилно решение. Намеса от съдиите, отговарящи за технологията, обаче нямаше, което предизвиква много въпроси.

В такъв случай, днешното решение на ФА ще позволи на Соучек да играе още в следващия двубой на Уест Хям, който е във вторник – визита на Манчестър Юнайтед за Купата на Англия.