Арсенал ще се опита да продължи възхода си с победа над Уест Хем
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонското дерби обещава да бъде доста интригуващо

Отборите на Уест Хем и Арсенал се срещат днес от 16:00 ч. на “Лондон Стейдиъм” в един от най-интересните мачове от 24-ия кръг на Висшата лига. “Топчиите” влизат като фаворити за победата в двубоя, но тимът на Дейвид Мойс е способен да изненада всеки съперник на собствен терен.

Арсенал се включи отново в надпреварата за титлата във Висшата лига с фантастична победа над Ливърпул миналия уикенд, но сега “топчиите” имат сериозен тест при визитата на “Лондон Стейдиъм”. Отборът на Микел Артета загуби с 2:0, когато Уест Хям гостува на “Емиратс” през декември и не успяха да спечелят нито една от последните си три срещи с Чуковете, докато скорошният им рекорд на чужд терен не вдъхва увереност. Претендентите за титлата спечелиха само един от последните си пет мача като гости и се изправят срещу домакин, който е много силен пред собствените си фенове.

Хората на Дейвид Мойс загубиха само два от своите 16 състезателни домакински мача този сезон и постигнаха някои фантастични резултати по пътя. Те победиха Челси и Манчестър Юнайтед в лигата и изхвърлиха Арсенал от Карабао Къп през ноември. Уест Хем не е губил у дома от октомври насам. “Чуковете” влизат в двубоя след тежка загуба с 0:3 от Ман Юнайтед на ‘Олд Трафорд’. Домакините ще са амбицирани да се върнат на победния път, а в същото време Арсенал ще даде всичко от себе си, за да се доближи отново на два пункта до първия в класирането Ливърпул, който в събота надигра Бърнли у дома с 3:1.