Тотнъм нокаутира Брайтън с гол дълбоко в добавеното време
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Шпорите" се наместиха в топ 4 на Висшата лига

Тотнъм записа драматична победа с 2:1 над Брайтън в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за “шпорите” отбелязаха Папе Сар и Бренън Джонсън, докато точен за “чайките” бе Паскал Грос.

С този успех тимът на Тотнъм събра 47 точки и зае 4-ото място в класирането, изпреварвайки Астън Вила. Брайтън пък има 35 пункта на 8-ата позиция в таблицата.

“Чайките” загубиха злощастно двубоя в Северен Лондон, след като в големи моменти от мача владееха повече топката. С гол в 96-ата минута Бренън Джонсън донесе трите точки на “шпорите”.

Брайтън бе повел в 16-ата минута от дузпа, реализирана от Паскал Грос. “Чайките” се прибраха на почивка с аванс от едно попадение.

В началото на вторто полувреме отборът на Тотнъм приложи силен натиск. Папе Сар реализира в 61-вата минута за 1:1. Веднага след това в игра за домакините се появиха Хьон-мин Сон, Ив Бисума и Бренън Джонсън, като двама от тях имаха ключова роля за победата на домакините.

Тотнъм даде игровото предимство на Брайтън в следващите минути, като гостите организираха няколко опасни атаки. На “шпорите” обаче им се размина и в крайна сметка те ликуваха. В 96-ата минута Ричарлисон комбинира със Сон, който пусна страхотен пас в наказателното поле и Джонсън вкара за 2:1, за да донесе успеха на своя тим.