Челси следи куп млади таланти преди летния трансферен прозорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондонският клуб продължава политиката си за набиране на млади таланти от цял ​​свят

Въпреки че получава сериозни критики от феновете си и медиите, Челси възнамерява да се придържа към политиката си за набиране на младежи през предстоящия летен трансферен прозорец, като в момента “сините” следят 15 играчи, според италианския трансферен гуру Фабрицио Романо.

Разходите на Челси за трансфери надхвърлиха границата от 1 милиард евро след идването на Тод Боели в клуба. Докато лондончани преди бяха склонни да търсят големи имена и доказани, опитни играчи, сега целта е да изградят по-дългосрочен проект около някои от най-добрите млади играчи в света, които обаче не са никак евтини.

Привличането на елитни млади таланти на “сините” е ход, който Боели се надява да им спести и може би дори да спечели десетки милиони на трансферния пазар през следващите години. Предвид колебливите резултати на отбора в последната година, имаше голямо недоволство сред феновете, че този подход за привличане на някои от най-талантливите млади играчи в света, всички с дългосрочни договори, не е проработил досега и че тяхната стратегия може би трябва да се фокусира върху по-опитни играчи, които биха могли да окажат незабавно въздействие.

Въпреки това, Челси няма планове да се откаже от първоначалната си трансферна политика и да продължи да наблюдава много млади таланти, според Романо, който също предостави актуална информация, че клубът от Лондон следи малдоците Антонио Нуса и Руни Барджи. Освен тях, “сините” са хвърлили око на още над 10 от най-добрите млади таланти от цял свят.