“Канарчетата” полетяха след успех срещу Левски с 2 гола на Илиев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Пловдив спечели домакинството си на Левски с резултат 2:1 в двубой от 7-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения за “канарчетата” отбеляза Атанас Илиев, а за “сините” се разписа Борислав Цонев от дузпа. Така Ботев Пловдив постигна втората си победа от началото на сезона, а Левски допусна трето поражение.

Двубоят започна доста неприятно за Левски, след като в началните минути Радослав Цонев получи контузия и бе заменен от Тома Даске. Малко след това “сините” имаха претенции за дузпа. След шут на Паулиньо защитникът на домакините Виктор Генев игра с ръка в наказателното поле, но съдията Георги Димитров не посочи бялата точка.

В 14-ата минута Атанас Илиев откри резултата. Нападателят на Ботев получи чудесен пас в наказателното поле и с прецизен изстрел не остави шансове на Ники Михайлов за 1:0. Шест минути по-късно Илиев отбеляза ново попадение – неговият седми гол от началото на сезона. Матео Стаматов от гостите сбърка в центъра на терена, като Джонатан успя да отнеме топката. Крайният бранител на Ботев изведе Атанас Илиев, който с мощен шут по диагонала удвои за 2:0.

В 26-ата минута Борислав Цонев проби в наказателното поле на съперника и бе фаулиран от Филип Филипов, като гостите получиха дузпа. Боби Цонев се нагърби с изпълнението и не остави шансове на Георги Аргишалки – 2:1.  До края на първата част Левски имаше предимство, но Насиру и Робърта пропуснаха да възстановят равенството в Коматево.

Десет минути след подновяването на играта Найждъл Робърта стреля с глава, но ударът му бе неточен. Малко след това Борислав Цонев стреля от фаул, но спасяването бе лесно за Аргилашки. В средата на втората част Стивън Петков смени Робърта, като при появата си в игра получи аплодисменти от феновете на домакините, тъй като направи отлични изяви за Ботев преди два сезона.

В 68-ата минута Атанас Илиев можеше да вкара трето попадение, но Живко Атанасов не позволи топката да стигне до нападателя. Малко преди края на редовното време Стайн Спиерингс отправи опасен удар от 20-на метра, но вратарят на домакините се намеси подобаващо. В заключителните минути Ботев задържа аванса си и се поздрави с трите точки.

С този успех тимът на Ферарио Спасов се изравни по точки с 10-ия в класирането Монтана с по 8, докато Левски остана на 6-ата позиция с 10 пункта.