Капело подкрепи Фонсека да остави Леао резерва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньорът на Милан е взел решение Рафаел Леао да започне от пейката срещу Удинезе

Легендарният треньор на Милан Фабио Капело даде своята подкрепа за подхода на Пауло Фонсека, след като той взе твърда позиция спрямо своите играчи, включително Рафа Леао и Тео Ернандес, в резултат на инцидент по време на „бунта в паузата за охлаждане“ на „Олимпико“ в края на август. В интервю за La Gazzetta dello Sport, Капело изрази задоволството си от реакцията на Фонсека на пресконференцията преди мача на Милан с Удинезе.

„Той се справи добре“, коментира Капело. „Както самият той каза, време е играчите на Милан да поемат отговорност за носенето на толкова важна фланелка.“

Капело отбеляза, че Фонсека е проявил по-силна авторитетност, особено след критиките, които се насочиха към него след загубата на Милан от Фиорентина. „След загубата мнозина критикуваха треньора за липса на авторитет. Пресконференцията му беше ясен сигнал: „Стига, аз съм треньорът и аз вземам решенията, футболистите трябва да се адаптират“, обясни Капело.

Капело също така подкрепи решението на Фонсека да остави Рафа Леао на пейката в предстоящия мач, независимо от причините за това. „Ако Фонсека вярва, че това е добре за Милан, правилно е той да вземе силни решения, включително да не допуска един от най-важните играчи. Независимо дали е за поведенчески причини или ротация, това е негово право,“ заяви Капело, добавяйки, че треньорът заслужава похвала за своята смелост.

Въпреки потенциалната обратна реакция, Капело отбеляза, че треньорът е този, който поема отговорност при загубите. „Така че, ако е отговорен, нека поне да следва мисленето си и да не се страхува от противоречия,“ каза той. Капело спомена подобен случай с Роналдо във времето си в Реал Мадрид, като подчерта, че дисциплината и силните решения са част от професията.

На въпрос дали Леао може да приеме изключването зле, Капело подчерта важността на професионализма и очакването играчите да приемат посланията на треньора. „На тези нива играчите трябва да могат да приемат посланията на треньора и да реагират позитивно,“ каза Капело, добавяйки, че съотборниците на Леао също трябва да му помогнат да разбере как да подобри нагласите си и да допринесе за отбора.