Капитанът на Ливърпул може да пропусне Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англия може да бъде без една от звездите си на европейските финали през лятото

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че има вероятност капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън да пропусне предстоящите европейски финали през лятото. Халфът продължава да се възстановява от травма в адукторите, но проблемите за него сякаш са доста по-сериозни.

Хендерсън със сигурност няма да играе за Ливърпул в мачовете срещу Реал Мадрид в Шампионската лига. През февруари капитанът на мърсисайдци претърпя операция и се очакваше да се завърне към тренировъчния процес в началото на април.

„Що се отнася до обещанията, мога само да заявя, че Хендо е оптимист относно това как е преминала операцията и какви прогнози е получил от специалистите. Наясно сме, че при такъв тип контузии има план и определено време за възстановяване, но е възможно да се случи всичко. Той трябва да се завърне около края на сезона и едва тогава трябва да видим как се чувства. Той ще направи всичко възможно, за да бъде готов за Евро 2020”, каза Гарет Саутгейт.

„Но на него ще му липсват мачове на високо ниво. Трябва да бъдат обмислени много неща, но това е решение, което ще вземем след няколко седмици”, допълни селекционерът на Англия.

Англия ще започне Евро 2020 с двубой срещу Хърватия на 13 юни в голямото дерби в групата, в която са още националните селекции на Шотландия и Унгария.