Капитанът на Локо Пловдив с приза за Играч на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитър Илиев с ключов принос за победата на пловдивчани в Кърджали

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев беше избран за Най-добър играч на 22-ия кръг на Първа лига в традиционната анкета сред футболните треньори, организирана от Прес-клуб “България”, научи 7 Спорт.

Двукратният носител на отличието Футболист на годината заслужи приза след поредната си впечатляваща продукция с екипа на Черно-белите.

Илиев бе с основен принос за успеха на Локомотив с 2:0 при гостуването на изключително силния домакин Арда. Две минути след началото на второто полувреме националът асистира на Кристиан Илич за първото попадение, дошло след спираща дъха комбинация, гарнирана с 33 паса.

Съвсем скоро след това пък Илиев дублира аванса на пловдивчани, като победата позволи на хората на Александър Тунчев да се настанят на втора позиция в класирането на Efbet Лига.

На второ място в престижната класация остана високо оценяваният таран на Левски Найджъл Робърта, който донесе на Сините скъпоценни три точки в столичния дуел със Славия.

Попадение номер 250 в елитния ешелон осигури на ветерана Мартин Камбуров (Берое) третата позиция, а след него се нареди Галин Иванов (ЦСКА 1948).