Капитаните на клубовете от Висшата лига откриват фондация в борбата с Covid-19
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитаните на абсолютно всички 20 тима от Висшата лига ще открият до броени дни своя фонадация, която да бъде от помощ на различни социални групи по време на кризата от коронавирус.

През изминалия уикенд футболистите са дискутирали темата за откриване на фондация, като в крайна сметка са се спряли на три каузи, за които да даряват средства. Първата от тях е за служителите в собствените си клубове, за да са сигурни, че тези хора няма да по никакъв начин засегнати финансово от кризата, която е породена от коронавируса.

Втората кауза е за националната здравна система на Великобритания, докато третата е за деца в неравностойно положение, които може да бъдат сериозно афектирани от пандемията.

Според информация в английските медии, капитанът на лидера във Висшата лига Ливърпул – Джордан Хендерсън, е впечатлил останалите свои колеги с лидерските си качества и авторитета си по време на дискусиите. Инициативата на капитаните на клубовете от Висшата лига се очаква да спомогне за включването и на повечето им съотборници към благородната кауза.

Идеята на играчите за създаването на подобна фондация е да бъдат сигурни сигурни къде отиват техните средства при намаляването на заплатите. Също така те искат да изберат каузи, които сметнат за важни, вместо парите да се връщат обратно в джобовете на богатите собственици на отборите от Висшата лига.