google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Сити надделя с 3:1 срещу Манчестър Юнайтед в първи полуфинал между отборите за Карабао къп. Победата беше постигната без големи проблеми и това дава отличен аванс на отбора преди предстоящият реванш, който ще се състои на 29-ти януари.

За цели 23 години това е първият път, когато “червените дяволи” позволяват във вратата им да влязат цели три гола за едно полувреме. Ситуацията този път силно наподоби тази от далечната 1997 година, когато през месец май Мидълзбро ги съкруши със същия брой точни попадения в рамките половината от редовното време. През месец август на следващата година Манчестър Юнайтед отново се сдоби с толкова голове във вратата си, отново за едно полувреме, като това се случи в срещата им с Брайтън.

В първия тазгодишен полуфинал между отборите за Карабао къп, Манчестър Сити не беше особено затруднен от съперника си на „Олд Трафорд” и постигна победата с лекота. От самото начало „гражданите” играха по-уверено и надделяха над противника.

Те си осигуриха солидна преднина още през първото полувреме, реализирайки цели три точни попадения.

Срещата стартира с известен териториален превес в полза на гостите, които успяваха да задържат топката по-дълго време. Домакините от своя страна заложиха на контраатака, при една от които още в седмата минута от мача Маркъс Рашфорд бе изведен в изгодна позиция отдясно. Той центрира, но не успя да открие съотборник на метри от голлинията.

Малко по малко тимът на Пеп Гуардиола вземаше надмощие, като топката се разиграваше най-вече в центъра, с плавно увеличаващи се атаки към мрежата на Давид Де Хеа. По време на една от тях, „гражданите“ успяха сериозно да стреснат стража на съперниците, когато Кайл Уокър се намери близко до Бернардо Силва на десния фланг. С ляв шут Силва запрати топката под напречната греда, пред безпомощния поглед на Де Хеа. След тази неприятна изненада домакините определено се разконцентрираха и играта им стана още по-несигурна и хаотична. На два пъти Рахийм Стърлинг се опита да обърне нещата в полза на отбора си, но срещна блокаж.

Втори миг на щастие за момчетата на на Пеп Гуардиола донесе Риад Марез, който в 33-ата минута успя да повиши преднината на гостите, излизайки лице в лице с Де Хеа, след получен пас от Бернардо Силва от центъра на терена. Той преодоля испанеца със забележителна лекота и вкара топката в празната врата. Така резултатът стана 2:0 в полза на Манчестър Сити.

Играта продължи, но тимът на Оле Гунар Солскяр така и не успя да отговори адекватно на атаките, както и въобще да стигне до вратата на съперника, а камо ли да застраши вратарят Браво. В такава обстановка Манчестър Юнайтед бяха попарени от трети гол, който този път Андреас Перейра сам реализира във вратата си.

Това стана след като по време на контраатака Риад Марез беше изведен в полето на „червените дяволи“ и застигнат от Брендън Уилямс. Последният обаче не успя да избие топката от краката на Марез и тя се попадна у Кевин де Бройне. Той се засили към наказателното поле и преодолявайки Фил Джоунс я запрати към вратата. Изстрелът беше париран от вратаря, но по случайност се изпречи на пътя на Андреас Перейра, който в крайна сметка успя да вкара нелеп автогол.

Домакините предявиха претенции за извършено нарушение от страна на Марес срещу Уилямс, но след като ситуацията беше прегледана с VAR, голът си остана записан.

В 47-ата минута от срещата, Манчестър Юнайтед доживя да реализира удар в противниковата врата. Брендън Уилямс, чието дело беше гола, обаче в никакъв случай не успя да застраши сериозно Браво, тъй като ударът му се оказа изключително слаб и бе отчетен единствено за статистиката.

Голът, който даде все пак надежда за предстоящия реванш, дойде през втората част от редовното време и беше дело на Рашфорд, а възможността се отвори след грешка от страна на Манчестър Сити в центъра на игрището. Юнайтед успяха да се възползват и демонстрираха отлична контраатака, благодарение на която точното попадение беше реализирано. С премерен изстрел и след като беше изведен от Мейсън Грийнууд отдясно, Маркъс Рашфорд успя да смали разликата в резултата за отбора си и постигна 1:3. До изтичането на мача нападателят имаше и друг шанс да вкара във вратата на „червените дяволи“, но шансът се оказа на страната на Браво.