google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Манчестър Юнайтед предупреди всеки, който „физически или гласно“ подкрепи Манчестър Сити, ще бъде изхвърлен.

Клубовете решиха да намалят разпределенията за двукратния полуфинал за Карабао Къп от съображения за сигурност.

Има опасения, че феновете на Сити да могат да закупят билети в родните райони, след като Юнайтед пусна билети в обща продажба.

Очаква се около 70 000 фенове да присъстват на мача.

“Взехме решение за серия от мерки за намаляване на всякакви рискове и затова на всеки, който видимо или чуващо подкрепи отбора на гостите в родните зони, ще бъде изхвърлен по време на играта”, коментира Юнайтед.

Тази вечер се очаква тълпата да бъде много буйна и срещата да бъде уважена от повече фенове, в сравнение с предишни години. Броят зрители на стадиона ще надхвърли внушителната цифра 65 798, каквито бяха статистическите данни за полуфинала срещу Хъл през 2017 г., но все пак се очаква да е по-малка от 74 576 /на полуфинала през 2010 г. срещу Сити /.

Провалът при разпродажбата на билетите ще струва на Юнайтед повече от 200 000 паунда пропуснати ползи.

Вместо обичайните 10%, както е предвидено в регламентите на футболната лига, City получи 3000 билета за играта, а Юнайтед получи около 2800 за реванша на стадион “Етихад” на 29 януари.

Клубовете стигнаха до подобно решение след редицата инциденти, които се случиха, когато отборите се срещнаха миналия месец и полузащитникът на Юнайтед – Фред, беше унижен заради расовата си принадлежност от привържениците на Сити.

Разбира се, и на предишния полуфинал, имаше подобни проблеми, които стана повод клубовете да се замислят сериозно за последствията.

Засега от Юнайтед са спокойни и вярват, че засиленото полицейско присъствие и внимателното наблюдение над феновете ще гарантират нормалното протичане на срещата.