Карагър: Вернер щеше да е резерва в Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният защитник на Ливърпул Джейми Карагър мисли, че Тимо Вернер е предпочел да отиде в Челси, тъй като трудно би намерил титулярно място в нападението на Юрген Клоп.

Очаква се съвсем скоро Вернер да бъде представен като играч на Челси. Лондончани ще платят 54 милиона паунда за правата на германеца. Тимо бе спряган за почти сигурно ново попълнение на „мърсисайдци“, тъй като и самият играч нееднократно е признавал, че би играл за „червените“. Това кара много хора да смятат, че трансферът се е провалил, заради разклатеното финансово състояние на Ливърпул, причинено от кризата с коронавирус. Карагър обаче смята, че при наличието на Роберто Фирмино, Садио Мане и Мохамед Салах, Вернер е предпочел да отиде някъде, където ще му гарантират титулярно място.

„Мисля си, че ако пандемията не беше дошла, Тимо Вернер щеше отдавна да е футболист на Ливърпул. Проблемът не е само в парите. Ако бяхме привлекли Вернер, той щеше да ни даде нужното разнообразие в атака, защото може да играе много добре и по крилото и в центъра на атаката.“ – коментира Карагър, който по настоящем е телевизионен анализатор и колумнист.

„Но да изхарчиш 50 милиона за футболист, който ще е резерва е много отговорно решение. И след като знаем, че няма да има Олимпийски игри и Купа на Африканските нации, то шансовете за изява на Вернер щяха да бъдат още по-малки. Салах, Мане и Фирмино пропускат много малко срещи“ – завърши любимецът на „червените“ фенове.