Карим Бензема е играч на сезона за Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феновете на Реал Мадрид избраха Карим Бензема за най-добър играч на “лос бланкос”” за изминалия сезон 2019/2020, съобщиха на официалния си сайт от клуба. 

Френският стрелец изигра 47 мача за “лос мерегнес” през сезона, в които реализира 26 гола и се отчете с 11 асистенции. Решението кой да грабне приза за най-добър играч за сезона в “Примера Дивисион” бе поверено на привържениците, които гласуваха в Twitter и можеха да избират измежду Бензема, Серхио Рамос, Каземиро, Винисиус Жуниър и Федерико Валверде.

Топ реализаторът на Реал Мадрид изрази благодарността си към феновете за признанието и заяви:

“Горд съм с този приз, защото идва от феновете. Страшно съм доволен. Това ми носи допълнителна увереност да върша своето на терена. Тази титла беше специална и много трудна. Свършихме доста работа. Отборът е добре. Сега имаме време за работа. Искаме да продължим напред и да победим Манчестър Сити в Шампионска лига”, каза в специално видео изявление 32-годишният нападател.

След около седмица Реал Мадрид се изправя срещу Ман Сити на “Етихад” в мач реванш от 1/8-финалната фаза на турнира Шампионска лига. “Белият балет” допусна поражение с 1:2 в първия мач у дома и ще търси обрат при визитата в Манчестър. Без съмнение Бенема и съотборниците му трябва да бъдат на върха на възможностите си, ако искат да спечелят.