Карло Анчелоти иска да вземе Ричарлисън в Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Новоназначеният мениджър на Реал Мадрид Карло Анчелоти иска дa вземе със себе си бразилския нападател Ричарлисън от Евертън

Според информация на Football Insider, Реал Мадрид има интерес към нападателя на Евертън – Ричарлисън. Бразилецът е желан от мениджъра Карло Анчелоти и “белият балет” ще се опита да го привлече в предстоящия трансферен прозорец.

Анчелоти се завърна в Реал Мадрид като мениджър след оттеглянето на Зинедин Зидан. 61-годишният италианец се завръща на Сантяго Бернабеу след успешен престой между 2013 и 2015 г., по време на който изведе Лос Бланкос до Ла Десима и други трофеи. И сега, след като се завърна начело, Анчелоти възнамерява да изгради отбор по свой вкус за новия сезон.

За тази цел италианецът иска да вземе Ричарлисън от Евертън, с когото той работи на “Гудисън Парк”. 24-годишният футболист е в “карамелите” от 2018 г., след като бе привлечен от Уотфорд и израсна до един от най-вълнуващите нападатели във Висшата лига. Въпреки че понякога постоянството е проблем, той е успял да вкара 42 гола и има 9 асистенции в 119 мача за мърсисайдци.

По-специално под ръководството на Анчелоти, Ричарлисън показа добра форма през последните осемнадесет месеца или малко повече, въпреки че неговото представяне не бе най-добро през втората половина на изминалия сезон. Универсалният нападател, който може да играе навсякъде в атакуващата зона, завърши кампанията 2020/21 с 13 гола и 3 асистенции от 40 мача във всички състезания.

Карло Анчелоти вярва, че Ричарлисън може да бъде чудесно попълнъние за отбора на Реал Мадрид и би блеснал в Испания, сочат информациите на Football Insider. Насочвайки се към новия сезон, не може да се отрече, че Лос Бланкос се нуждае от подкрепления в атакуващата зона, тъй като играчи като Винисиус, Родриго, Еден Азар и Марко Асенсио имат проблеми с формата.

Реал продължава да се интересува от Килиан Мбапе и дори имаше слухове, че поглежда към Рахим Стърлинг, който може да напусне Ман Сити през лятото. В момента обаче Анчелоти се се насочил към бразилеца Ричарлисън и “белият балет” е възможно да отправи оферта за играча на Евертън.