Карло Анчелоти иска в Реал една от звездите на Нидерландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите Карло Анчелоти иска Реал Мадрид да привлече 25-годишния нидерландски национал Дензъл Дъмфрис това лято

Новият мениджър на Реал Мадрид Карло Анчелоти е пожелал в клуба да бъде привлечен Дензъл Дъмфрис в летния трансферен прозорец, информира испанското издание Defensa Central. Треньорът на “белия балет” искаше да привлече 25-годишния нидерландски национал и по време на престоя си в Евертън.

Дензъл Дъмфрис се присъедини към ПСВ Айндховен от Хееренвеен през лятото на 2018 г. и оттогава прогресира с всеки изминал сезон. Бранителят проби и в националния отбор на Нидерландия и в момента е една от звездите на отбора на Евро 2020.

Сезон 2020/21 беше силен за Дъмфрис, който записа 4 и гола и 9 асистенции в 41 участия във всички състезания. Той е един от най-добрите играчи на Евро 2020, показвайки огромен атакуващ потенциал от слота на десния бек. Сега изглежда, че изявите му са взети под внимание, а треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е негов почитател. Насочвайки се към летния трансферен прозорец, позицията на десния бек може да бъде позиция, която евентуално Реал Мадрид трябва да подкрепи, в зависимост от това как Лукас Васкес се използва през предстоящия сезон. Ако испанецът се завърне като крило, Лос Бланкос ще се нуждае от подписване с десен бек, тъй като Алваро Одриозола вероятно ще бъде продаден това лято на фона на интереса на Милан и Интер.

Заради това Реал Мадрид е свързван и с Джовани Ди Лоренцо, а Дъмфрис е най-новата им цел. Всъщност Анчелоти имаше желание да вземе 25-годишния футболист, докато той бе начело на Евертън, който продължава и в момента да следи нидерландеца.

Тъй като Дани Карвахал има проблеми с контузии в последно време, Дъмфрис може да бъде точно такъв играч, чието присъствие може да помогне за смекчаване на потенциалното отсъствие на испанския защитник. Засега обаче Реал Мадрид не е отправил оферта за защитника на ПСВ и предстои да видим дали ще го стори през предстоящия трансферен прозорец.