КАС публикува официална позиция за допинг наказанието на Пол Погба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът ще може да се завърне в игра през пролетта на 2025 година

Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана официално обяви, че намалява наказанието на Пол Погба от четири години на 18 месеца. Световният шампион с Франция от 2018 година беше наказан през февруари 2024 г. от Италианската антидопингова агенция, след като намереното в тялото на Пол Погба допинг вещество беше дехидроепиандростерон (DHEA), намерено чрез тест след мач с Удинезе в Серия А през август 2023 г.

Футболистът обжалва решението пред КАС, твърдейки, че забраненото вещество е попаднало в тялото му чрез хранителна добавка, предписана от лекар във Флорида, и поиска намаляване на наказанието му на 12 месеца. Съдът прие част от аргументите на Погба, като заяви, че има доказателства, че “поглъщането не е било преднамерено и е резултат от предписана му добавка”. Въпреки това КАС посочи, че Погба не е напълно без вина в случая, подчертавайки, че като професионален спортист е трябвало “да прояви повече грижа в обстоятелствата”. Това доведе до намаляване на полученото от Пол Погба наказание до 18 месеца.

Погба изрази облекчението си след решението, като заяви, че ще може да се завърне на терена през март следващата година. “Най-накрая кошмарът приключи. Нямам търпение да дойде денят, в който мога да следвам отново мечтите си,” написа той в изявление.