Късен изравнителен гол на Гая отне победата на Германия срещу Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Германия и Испания завършиха наравно 1:1 в дербито на старта на Лигата на Нациите. Новото попълнение на Челси Тимо Вернер откри резултата в 51-вата минута, а в шестата минута от добавеното време защитникът Хосе Гая донесе точката на “Ла Фурия Роха”.

Германия започна срещата с Кевин Трап на вратата, а пред него в схемата 3-4-1-2 действаха Рюдигер, Емре Джан и Никлас Зюле. Керер и Госенс стартираха като халф-бекове, а в средата на терена Йоаким Льов се довери на Гюндоган, Кроос и Дракслес. Нападението на Бундестима бе водено от Вернер и Сане.

За Испания под рамката стартира Давид де Хеа, а в защита в схемата 4-3-3 бяха Хосе Гая, Пау Торес, Серхио Рамос и Дани Карвахал. В средата на терена Луис Енрике заложи на Тиаго, Бускетс и Руис, а в нападение започнаха Феран Торес, Родриго и Хесус Навас.

Първото добро положение за гол бе за домакините, като в 11-ата минута Тило Керер стреля с глава, но Давид де Хеа направи страхотно спасяване. Седем минути по-късно вратарят на Испания се намеси впечатляващо за втори пореден път като този път отрази удар на Лерой Сане.

В 23-ата минута Испания създаде положение за гол, а Кевин Трап отрази удар на Серхио Бускетс. До края на полувремето играта се водеше предимно в центъра на терена и попадение не падна.

Шест минути след подновяването на играта, Тимо Вернер получи пас в наказателното поле и с прецизен удар откри резултата – 1:0. В 62-рата минута нападателят на Челси можеше да вкара втори гол, но ударът му мина покрай левия страничен стълб.

Три минути след това халфът на Наполи Фабиан Руис пропусна добър шанс за гостите и резултатът остана непроменен. В 80-ата минута резервата Ансу Фати бе повален в наказателното поле, но главният съдия не посочи бялата точка.

Испания се добра до точка от срещата в 96-ата минута, когато Хосе Гайа изравни резултата след асистенция на Родриго.

В другия мач от групата, Украйна надви Швейцария с 2:1, с което излезе на първата позиция във временното класиране.