Катар поиска да приеме сблъсъка Пулев – Джошуа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Още една страна поиска да приеме дългоочаквания сблъсък между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория – става въпрос за Катар.

Тази новина съобщи мениджърът на Кобрата – Ивайло Гоцев, който даде интервю за bTV в Белмекен. Той се присъедини към Кобрата, който се готви от 2 седмици на високопланинската база.

Катар е една от четирите страни, които са спрягани да приемат боксовия мач между Пулев и Джошуа. Домакини на събитието още може да бъдат Турция, Саудитска Арабия и Великобритания. Преди време дори се бе появила информация, че Истанбул е сигурен домакин на сблъсъка, но това далеч не е така.

Щабовете на двамата боксьори трябва да постигнат разбирателство за мястото на събитието до 31-ви януари. Ако това не се случи, от международната боксова федерация имат правото да назначат дата за таен търг, при който кандидатите за домакин на събитието да наддават.

Все още съществува възможността Ей Джей да се откаже от мач с Пулев. В такъв случай британецът е длъжен да оваканти пояса за световната титла в тежка категория и срещу българина ще се изправи следващия боксьор в ранглистата на федерацията. Пулев е задължителен претендент за титлата и при всяко положение ще се бори за пояса, който в момента е притежение на Джошуа.