Казахстан шокира Дания с фамозен обрат в последните минути
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Казахстанците сложиха край на серия от три поредни загуби

Казахстан направи фамозен обрат срещу Дания в мач от втория кръг на група Н от квалификациите за Евро 2024. Домакините влязоха като аутсайдери в мача и изоставаха с два гола до 73-ата минута, но в крайна сметка спечелиха трите точки.

Това бе първи успех за Казахстан в групата и те имат три пункта, колкото и Дания, която преди няколко дни срази Финландия с 3:1 пред своите фенове.

Дания бе доста по-добрият отбор през първото полувреме на “Астана Арена”. Новата звезда на “червения динамит” Расмус Хьойлунд отбеляза две попадения в 21-ата и 36-ата минута, като датчаните се прибраха на почивка с два гола аванс.

След почивката обаче на терена имаше само един отбор и това бе този на домакините. В 73-ата минута Бактийор Зайнутдинов вкара от дузпа за 1:2 и върна надеждите на казахстанците.

В 86-ата минута Казахстан изравни с попадение на Асхат Тагиберген. Футболистът на местния Ордабаси бе точен след асистенция на Исламхан.

Три минути след това резервата Абат Аймбетов донесе победата на Казахстан. В добавеното време нападателят си изкара червен картон, но това надали е от значение за казахстанците, които записаха една от най-големите си победи.