Каземиро спаси Реал Мадрид от голям провал срещу Гладбах
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид избегна втора поредна загуба в Шампионска лига с късни попадения

Борусия Мьонхенгладбах пропусна да запише впечатляваща победа срещу Реал Мадрид, след като имаше аванс от 2:0 до 87-ата минута на “Борусия Парк”. Срещата завърши наравно 2:2, като в последните минути Бензема и Каземиро се разписаха за “белия балет”. И двете попадения за домакините реализира Маркъс Тюрам, за когото това бяха първи попадения в турнира.

Старши-треньорът на Гладбах Марко Розе започна със схема на игра 4-1-3-2. Нападението на домакините бе водено от Алесан Плеа и Маркъс Тюрам, а зад гърба им действаше Ларс Щиндъл.

Наставникът на гостите Зинедин Зидан заложи на формация 4-3-3 като на върха на атаката действаха Асенсио, Бензема и Винисиус. В халфовата линия стартираха Валверде, Каземиро и Кроос, а в защита пред вратаря Куртоа бяха разположени Менди, Варан, Рамос и Лукас.

Срещата започна с лек превес на Реал Мадрид. Испанският шампион организираше по-добрите атаки и създаваше напрежение пред вратата на Ян Зомер. В 29-ата минута швейцарският страж спаси опасен шут на Тони Кроос.

Въпреки че Борусия Мьонхенгладбах нямаше териториално предимство, успя да открие резултата в 33-ата минута. Домакините направиха отлична контра атака и Алесан Плеа комбинира с Маркъс Тюрам, който прати топката в мрежата на Куртоа за 1:0.

В следващите минути до края на първата част гостите от Мадрид не успяха да организират добре играта си и се прибраха на почивка с гол пасив.

В 58-ата минута Гладбах удвои аванса си. Голмайсторът отново бе Маркъс Тюрам, който направи добавка от близка дистанция и доближи своя тим до победата – 2:0.

Две минути по-късно Тибо Куртоа направи страхотно спасяване при шут на Алесан Плеа и остави Реал Мадрид в срещата.

В 87-ата минута Карим Бензема върна надеждите на гостите с попадение от малкото наказателно поле, възползвайки се от асистенция на Каземиро – 2:1.

В добавеното време Реал Мадрид стигна до точката след попадение на Каземиро, който получи подаване от Серхио Рамос – 2:2

След това реми, отборът на Борусия Мьонхенгладбах събра актив от 2 точки и е на второ място в групата, докато Реал Мадрид остана на последното 4-то място с една спечелена точка, така че следващите мачове на “белия балет” срещу Интер ще бъдат от голямо значение за битката за топ 2 в група В.