Кембъл: Йозил не е бъдещето и Арсенал трябваше да го продаде
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Арсенал трябваше да продаде Месут Йозил в настоящия трансферен прозорец, тъй като той “не е бъдещето”, твърди Кевин Кембъл, а Матео Гуендузи и Ектор Бейерин също се считат за сигурни напускащи в близко бъдеще според бившия нападател на “топчиите”.

Старши-треньорът на Арсенал Микел Артета успя да укрепи състава си, като в тима бяха привлечени Уилиан и Габриел Магалаеш, но средствата за нови играчи недостигат. Това означава, че продажбата на футболисти може да е наложителна като има няколко опции, които тимът от Северен Лондон може да обмисли.

Кембъл смята, че Йозил е трябвало да бъде сред първите, които Арсенал да продаде, като плеймейкърът вече не е ключов играч за клуба и е малко повече от скъп лукс предвид неговия доходоносен договор и малкото му игрови минути в последно време.

“Месут Йозил беше добър играч за Арсенал през годините, но бих искал той да напусне това лято”, каза бившият нападател на “артилеристите” Кембъл за Gentingbet.

„Нямам нищо против него, той е топ играч, но не е бъдещето на Арсенал. Напускането му ще освободи огромни средства, които Микел Артета ще може да използва. На него му се плаща солидна сума пари, която той заслужава, тъй като тя е част от договора му, но той играе много малко. С парите Арсенал ще може да привлече други играчи. Така че, без неуважение към Йозил като играч, просто чувствам, че Арсенал трябва да гледа към бъдещето, а Йозил има само още 12 месеца от договора си.”

„Знам, че между Гуендузи и Артета е имало търкания, и Гуендузи е порицан и с право. Като млад играч трябва да правиш това, което казва мениджърът. Да имаш мнение е добре, но все пак трябва да спазваш правилата като всички останали”, споделя Кембъл.

„Истината обаче е, че не виждам къде Гуендузи ще играе. Разполагаме с Джака, който беше в отлична форма, Себайос се върна в Арсеналм а отборът се опитва да вземе Партей и Ауар. Той не би играл при тези футболисти”, добавя бившият нападател на “топчиите”.

Кембъл също смята, че испанският защитник Ектор Бейерин трябва да бъде продаден, ако се появи добра оферта за него.

„Арсенал ще трябва да действа хитро на трансферния пазар и може да продаде Бейерин, за да разполага с повече средства“, добавя Кембъл.