Кевин де Бройне: Искаме да спечелим Карабао Къп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Белгийският халф на Манчестър Сити даде обширно интервю, преди предстоящия в неделя финал за Карабао къп срещу Астън Вила.

Белгийският халф на Манчестър Сити даде обширно интервю, преди предстоящия в неделя финал за Карабао къп срещу Астън Вила.

Отборът на Пеп Гуардиола спечели отличието през предните два сезона и ще сее стреми към още един трофей на „Уембли“. След пълния провал във Висшата лига, за „небесносините“ остана възможността да гонят три трити (Карабао къп, ФА къп и Шампионската лига). Де Бройне иска да спечели и трите състезания, започвайки от неделния финал с Астън Вила.

„Клубът приема всички турнири сериозно. Няма значение къде играем, ние излизаме на терена за да спечелим. Няма значение с какъв състав ще играем, дори и с футболисти, който по-рядко попадат сред титулярните 11. Те също са тук за да побеждават. Момчетата излизат и вършат брилянтна работа. Това е предимството да имаш невероятен отбор от 25 човека.“ – коментира белгиецът пред „Скай спортс“.

„Това е първия трофей, който можеш да спечелиш през сезона и си е трофей. Знам, че много хора си казват: – „Това е най-малкия турнир“- но поне имаш възможност да спечелиш титла. Много играчи изиграват голям брои мачове през кариерите си и никога не са печелили състезание, дори и Карабао къп“ – казва Де Бройне за важността на турнира.

„Първите минути ще бъдат много трудни. Не мисля, че те ще ни оставят възможността да играем нашата си игра. В предния ни мач, те заложиха на петима защитници и трима халфа. Ние обаче започнахме много добре. Мисля, че след 25 минути игра, вече водехме с 3-0 (мачът завърши с победа на Сити 6:1). За това си мисля, че те ще играят по-затворено.“ – казва полузащитника.

Играчът коментира и слабата форма в първенството – „Не играем зле, но загубихме твърде много точки. Прилича ми да първия сезон на Пеп, когато също играехме много добре, но допускахме твърде много грешки. Има мачове, в който си мислим, че държим пълния контрол, но губим в последните 5 или 10 минути. В сезон като този, когато Ливърпул не изпуска никакви точки, всяка загуба или равенство е твърде много. Дори и да се бяхме представили по-добре, мисля, че Ливърпул, с тазгодишното си представяне, напълно заслужава да спечели титлата отново.“.

„Не съм разочарован от представянето на Ливърпул, мога само да аплодирам това, което постигат. Нивото им е като това на нашия отбор за предните два сезона. Ако спечелиш толкова много мачове и точки, противника няма какво да направиш. Единственото ни разочарование е, че допуснахме твърде много грешки и това няма нищо общо с тях. По скоро съжаляваме, че ако не бяха тези грешки, първенството щеше да е много по-интересно. Но ние го приема, защото добре знаем какъв труд се изисква, за да си толкова добър. Има много уважение между двата отбора. Ако те спечелят, значи е трябвало да стане така.“ – беше коментарът му за борбата във Висшата лига.

„Аз винаги искам да спечеля всичко. Знаем, че първенството е обречено, но нека поне спечелим всички мачове до края. Знам, че задачата е много трудно, но целите трябва да са такива. В началото на сезона ние не казваме: Искаме да спечелим титлата, а за другото ще видим. Ние си казваме : Трябва да спечелим и четирите трофея. Така, че ако спечелим три титли, пак няма да е никак зле.

Де Бройне често е сравняван с най-добрите играчи на света. Пеп Гуардиола дори го слага в топ 5, но какво мисли самият футболист: „Вероятно не съм много далеч, но кой съм аз за да реша нещо подобно? Просто се опитвам да бъда най-добрата версия на себе си. Изиграх няколко много солидни сезона. Имах и няколко сериозни травми, но когато бях на терена се справях добре. Дори и в Германия имах няколко много силни години и се чувствах щастлив. Не знам кой решава кои са най-добрите играчи, но мисля, че съм близо до тях.“