Киеза: Очаква ни много труден мач срещу Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С Испания имаме почти еднакви игрови идеологии: притежаваме повече топката, висока преса, стремим се да доминирате над съперника", заяви Федерико Киеза

Една от звездите на Италия на Евро 2020 – Федерико Киеза, даде интервю за уебсайта на УЕФА в навечерието на сблъсъка срещу Испания от 1/2-финалите на турнира.

“Ще бъде много труден мач. Те държат много топката, какъвто е и нашият стил на игра. Ще бъде труден мач, но такъв като тези, с които сме се сблъсквали досега”, заяви футболистът на Ювентус.

“Испанците имат различна схема: практикуват 4-3-3, а ние сме по-динамични на терена със смяна на ролите – както във фазата на атака, така и във фаза отбрана. Испания и ние имаме почти еднакви игрови идеологии: притежаваме повече топката, висока преса, стремим се да доминирате над съперника”, каза Киеза.

“Очевидно развитието на всеки един от двата отбора в това отношение е различно. Испания го прави от няколко години, но ние използваме нашето притежание на топката, за да завършим атаките винаги с удар. В този аспект сме респектирани от испанците, но само един от двата отбора ще играе на финала”.

Киеза говори и за отношенията си с нападателя на Испания Алваро Мората, с когото са съотборници в Ювентус.

“Ние вече говорихме. Поздравяваме се всеки път, когато другия отбележи гол. Обичам го. Той беше един от футболистите, които ми помогнаха да се впиша по-добре, когато направих трансфер в Юве. Ще бъде хубаво да се срещнем с него на този полуфинал”, сподели италианският национал.